Ringen bestellen

informatie over ringen

Bestelformulier voor ringen
Ovo-leden kunnen dit formulier invullen uitprinten en zenden aan de ringencommissaris.

Ringencommissaris:

Lemstra, J. (John)

Hendrikjesweg 2

8051 ZE Hattem

038-4441273/0618031944

Spoedbestelling: basisprijs ring plus € 1,- per ring extra.

Voor elke ringenbestelling wordt per kweker € 2,50 administratiekosten in rekening gebracht**).

Bestelperiodes
Het is zowel in uw belang als in het belang van een goede planning van de productie om tijdig in één keer alle ringen te bestellen die u nodig heeft.

bestelperiode uitlevering na
1 april – 15 mei 1 oktober
16 mei – 30 september 15 december
1 oktober – 31 januari 1 april
1 februari – 31 maart 15 mei

Wanneer te bestellen?
Er staan vier bestelrondes in het overzicht aangegeven. Zorg ervoor dat de ringencommissaris uiterlijk één week voor het aflopen van de bestelronde uw opgave met betaling in zijn bezit heeft. De ringenprijs is in alle bestelrondes gelijk. Bestellingen die na het sluiten van een bestelronde worden ontvangen, gaan mee in het productieproces van de volgende bestelronde. Ringen die opgevraagd worden vóór de verzenddatum van de betreffende bestelronde, worden als spoedbestelling berekend.

De bestelhoeveelheid.
Het minimum aantal te bestellen ringen bedraagt van aluminium 10 stuks, voor stalen ringen is de minimumafname 5 stuks. De te bestellen aantallen gaan steeds met 5 omhoog.

Gekleurde ringen.
De aluminiumringen worden aan de buitenkant van een geanodiseerde kleurlaag voorzien. De tekst wordt door middel van laser ingebracht.
Voor de komende jaren zijn de kleuren:
2016 Oranje RAL 2003
2017 Donker blauw RAL 5019
2018 Rood ral 3002

Geheel geanodiseerde ringen.
Evenals andere jaren bestaat de mogelijkheid om geheel geanodiseerde ringen te bestellen. Deze aluminiumringen zijn zowel aan de buiten- als aan de binnenkant voorzien van een kleurlaagje. Voordeel van deze ringen is dat de binnenkant niet zwart afgeeft; deze ring wordt aanbevolen voor lichtgekleurde vogels. De tekst wordt door middel van laser ingebracht.

STUDIECLUB VOOR KLEUR-, VORM- EN POSTUURKANARIES